POSLASTICA KOJA ĆE VAS OPČINITI Brz i ukusan kolač sa limunom daje svežinu tvom letu
Potrebno je svega nekoliko sastojaka i oko 40 minuta za pripremu
Potrebni sastojci:
Za koru:
1/2 šolje mlevenog keksa
3 kašike šećera
malo soli
1/2 šolje (8 kašika) putera, otopljenog
Za fil:
1 šolja limunovog soka
400ml zaslađenog kondenzovanog mleka
8 žumanaca
3 kašike narendane limunove korice
Priprema:
Da napraviš koru, mešaj sve sastojke za koru u činiji dok se dobro ne sjedine. Sipaj smesu u tepsiju za pitu duboku 20-ak cm. Pritisni na dno i uz stranice tepsije. Ostavi na stranu.
Da napraviš fil, u činiji pomešaj limunov sok i zaslađeno kondenzovano mleko.
U drugoj posudi pomešaj žumanca i koricu limuna zajedno električnim mikserom dok smesa ne postane homogena, oko 6 minuta. Dodaj zaslađenu smesu kondenzovanog mleka u jaja, mešaj dok se ne sedini. Sipaj fil na koru od keksa.
Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 do 30 minuta ili dok se ivice ne stegnu, ali sredina još uvek lagano podrhtava. Ohladi oko 1 sat na pultu pre nego što staviš pitu u frižider da se ohladi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)