SLATKO OD VIŠANJA Priprema je jednostavna, a super ide uz palačinke i knedle
Mažite na hleb ili palačinke.
Potrebno je:
- 1 kg višanja
- 1 kg šećera
- l vode
- 1 kašika soka od limuna
- pola kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, pa dodajte šećer i kuvajte na umerenoj temperaturi uz mešanje dok ne počne da ključa i dok se šećer ne istopi. Onda dodajte oprane i očišćene višnje, sok od limuna i ekstrakt vanile, promešajte, pa kuvajte još 20-30 minuta, odnosno dok se ne dobije slatko željene gustine. Preručite slatko u prethodno sterilisane tegle. Čuvajte na suvom i tamnom mestu.
Možda vas zanima:
SLATKO OD VIŠANJA Po starom bakinom receptu, prste da poližete
Pravi se lako i uspeva svima, bilo da ga mažete samostalno na hleb ili dodate nekom desertu, nećete da pogrešiite.
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
DOMAĆI PINĐUR OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ I dupla mera će biti malo
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)