PAMUK KOLAČ Rapsodija ukusa sa belom čokoladom, pravi se lako, a pojede istog trena

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Sočan desert za prave sladokusce.

pamuk kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 120 g bele čokolade
  • 120 krem sira (sirni namaz)

Priprema

Stavite čokoladu da se topi na pari. Odvojte žumanca i belanca i umutite belanca u čvrsti sneg. Kada se čokolada otopi, umešajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca. Smesu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni 15 minuta. Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite kolač još 15 minuta. Nakon 30 minuta pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta. Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading