VOĆNE PUSLICE SE TOPE U USTIMA Uz dodatak šlaga su savršene, a priprema nije kompikovana

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Mirisne i mekane, najbolje odmah stavite duplu meru.

voćne puslice
Printscreen

Potrebno je:

  • 4 belanca 
  • 200 g belog kristal šećera
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 šolja bobičastog voća
  • 1 kesica šlaga

Priprema:

Rernu zagrejte na 120 stepeni. U jednoj velikoj posudi mikserom umutite penasto belanca. Polako dodajte šećer, kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje. Umešajte ekstrakt vanile, kukuruzni skrob i sirće, pa polako promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Smesu prebacite u dresir kesu, pa u pleh preko pek-papira oblikujte krugove. Napravite udubljenje u sredini za punjenje. Pecite puslice oko 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 120 stepeni. Šlagom u sredini napravite udubljenje šlagom  pa dodajte sveže voće.

 

Možda vas zanima:

esterhazi torta

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj

18:30

10 jul, 2025

Slatki kutak

Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.

Komentari (0)

Loading