VOĆNE PUSLICE SE TOPE U USTIMA Uz dodatak šlaga su savršene, a priprema nije kompikovana
Mirisne i mekane, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
- 4 belanca
- 200 g belog kristal šećera
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1 kašika sirćeta
- 1 šolja bobičastog voća
- 1 kesica šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 120 stepeni. U jednoj velikoj posudi mikserom umutite penasto belanca. Polako dodajte šećer, kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje. Umešajte ekstrakt vanile, kukuruzni skrob i sirće, pa polako promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Smesu prebacite u dresir kesu, pa u pleh preko pek-papira oblikujte krugove. Napravite udubljenje u sredini za punjenje. Pecite puslice oko 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 120 stepeni. Šlagom u sredini napravite udubljenje šlagom pa dodajte sveže voće.
Možda vas zanima:

NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.

REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

AMERIČKE PALAČINKE SA BANANOM Još slađe i mekše, ukućani će biti raspamećeni
Služite tople uz dodatak javorovog sirupa.

ORAH KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Sve domaćice su nekada znale recept, a razgrabi se čim se postavi
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.

AMERIČKE PALAČINKE SA BANANOM Još slađe i mekše, ukućani će biti raspamećeni
Služite tople uz dodatak javorovog sirupa.

POSNI ROLAT SA ORASIMA PO RECEPTU SA KANALA BAKINA KUHINJA Nema paljenja rerne, a topi se u ustima
Mekan i neodoljiv, nestaće sa stola odmah.

DUBAI BRAUNI Zaboravićete na čokoladu i čizkejk, ovaj brzi kolač oduševio domaćice na mrežama
Sočan i kremast, nema ko će mu odoleti.
Komentari (0)