MAFINI SA VIŠNJAMA SE TOPE U USTIMA Savršeni za iznenadne goste, a svako može da ih napravi

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Mirisni i sočni, u savršenom voćnom spoju.

mafini sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 375 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • ¼ kašičice sode bikarbone
  • ½ kašičice soli
  • 113 g putera, otopljenog i blago ohlađenog
  • 200 g šećera
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 240 ml mleka, sobne temperature
  • 60 g kisele pavlake, sobne temperature
  • ½ kašičice vanilinog ekstrakta
  • 300 g višanja, bez koštica, krupno iseckanih i oceđenih

Priprema: 

Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednoj velikoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa ostavite sa strane. Zasebno umutite otopljeni puter, šećer i jaja dok se dobro ne sjedine. Sipajte mleko, pavlaku i ekstrakt badema, pa ponovo mešajte dok se smesa ne sjedini. Pomešajte vlažne i suve sastojke. Špatulom umešajte seckane višnje. Sipajte smesu u kalup za mafine obložen pek papirom, oko 3/4 visine – s Pospite mafine šećerom. Pecite 20 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li su pečeni. Ostavite ih 5 minuta u plehu da se prohlade.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading