MEDOVIK TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Po receptu za početnike, uspeće bukvalno svima
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 najmanja kašičica sode bikarbone
- 3 kašike mleka
- 3 kašike meda (što jači i kvalitetniji)
- pola kašičice cimeta
- 600-650 g glatkog brašna
Fil:
- 950 g kisele pavlake
- 80 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašičica arome vanile
Priprema:
Mikserom umutiti jaja i šećer, dodati sve ostale sastojke sem brašna. Staviti na nižu temperaturu, da se sve lepo rastopi. Kad soda počne da peni, skinite sa ringle. Dok je toplo umešati brašno, lepo sjediniti. Brašno postepeno dodavati dok ne dobijete fino, glatko testo. Testo podeliti na 10 delova, izmerite na vagici tako da bude jednako. Rasklagijati između 2 pek-papira, otprilike kore prečnika 18 cm, mogu biti i do 22 cm. Korice peći na prevrnutom plehu, 5 do 7 minuta na 180 stepeni. Za fil umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, posebno izmešajte kiselu pavlaku, šećer i vanilu, a zatim sve lepo sjedinite. Na svaku koru ide 2,3 kašike fila. Poslednju koricu izmrvite i obložite tortu sa svih strana, pa dobro ohladite.
Možda vas zanima:
MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.
MEDOVIK TORTA Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti goste
Ukusa koji se pamti, za pravo uživanje.
MEDOVIK TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a savršenog ukusa
Savršenog izgleda i ukusa, uzećete parče više.
MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)