ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA I TREŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Sa kanala bakina kuhinja, jednostavnije od ovoga ne može
Mekan i sočan, prste da poližete.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 300 g višanja i 200 g trešanja
- 1 jogurt
- 1 čaša brašna
- 1 časa griza
- 100 ml ulja
- 150 g šećera
- pola kesice praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, griz, brašno, prašak za pecivo, ulje, jogurt i sve dobro sjedinite varjačom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Preko poređajte višnje i trešnje. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim smanjite temperaturi i pecite još 40 minuta na 180 stepeni. Pospite gotov kolač šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva i potpunim početnicima, a mekan i sočan
Sočan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)