ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA I TREŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Sa kanala bakina kuhinja, jednostavnije od ovoga ne može

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Mekan i sočan, prste da poližete.

žuti kolač sa višnjama
Printscreen/bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 300 g višanja i 200 g trešanja
  • 1 jogurt 
  • 1 čaša brašna 
  • 1 časa griza
  • 100 ml ulja
  • 150 g šećera
  • pola kesice praška za pecivo


Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, griz, brašno, prašak za pecivo, ulje, jogurt i sve dobro sjedinite varjačom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Preko poređajte višnje i trešnje. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim smanjite temperaturi i pecite još 40 minuta na 180 stepeni. Pospite gotov kolač šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading