ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA I TREŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Sa kanala bakina kuhinja, jednostavnije od ovoga ne može
Mekan i sočan, prste da poližete.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 300 g višanja i 200 g trešanja
- 1 jogurt
- 1 čaša brašna
- 1 časa griza
- 100 ml ulja
- 150 g šećera
- pola kesice praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, griz, brašno, prašak za pecivo, ulje, jogurt i sve dobro sjedinite varjačom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Preko poređajte višnje i trešnje. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim smanjite temperaturi i pecite još 40 minuta na 180 stepeni. Pospite gotov kolač šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva i potpunim početnicima, a mekan i sočan
Sočan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)