ČIZKEJK SA BOROVNICAMA Osvaja od prvog zalogaja, a gotov za tili čas
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.
Potrebno je:
Kora:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
Fil:
- 500 g krem sira (sobne temperature)
- 200 g šećera
- 200 ml kisele pavlake
- 3 jaja
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašika soka od limuna
Preliv od borovnica:
- 300 g svežih ili zamrznutih borovnica
- 100 g šećera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika gustina (kukuruznog skroba) rastvorenog u 2 kašike vode
Priprema:
U posudi pomešajte mleveni keks i otopljeni puter dok se dobro ne sjedine. Utisnite smesu u dno kalupa za torte prečnika 24 cm. Pecite koru u zagrejanoj rerni 10 minuta na 180 stepeni, zatim je izvadite i ostavite da se ohladi. Pomešajte krem sir i šećer dok smesa ne postane glatka. Dodajte kiselu pavlaku, vanilin šećer i sok od limuna, i nastavite da miksate dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući na niskoj brzini nakon svakog dodavanja, dok se jaja ne inkorporiraju u smesu. Smanjite temperaturu na 160 stepeni, pa pecite čizkejk 55-60 minuta. Isključite rernu, otvorite vrata i ostavite čizkejk da se hladi sat vremena. U šerpi na srednjoj vatri pomešajte borovnice, šećer i limunov sok, kuvajte pet minuta, dodajte gustin, pa kuvajte još tri minuta. Prelijte preko fila od sira.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ČIZKEJK SA BOROVICAMA Mirisni desert osvežava i sladi u isto vreme, svi će vam tražiti dodatak
Kremast i sočan, za pravo uživanje.
ČIZKEJK SA MALINAMA Fenomenalan prolećni desert za prave sladokusce
Sočan kolač za sve prilike.
KEZEKUHEN Nemački pečeni čizkejk, savršeno sočan i kremast, a uspeva svima
Nemački tradicionalni kolač od sira kezekuhen najsličniji je čizkejku koji se peče. U originalu se sprema s kvarkom, ali slobodno možete da ga zamenite svežim sirom. Kremast, lagan i sočan, nema nikog ko će ostati na samo jednom parčetu. Najbolje ga služite uz šlag i sveže voće.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)