JOGURT PITA SA RENDANIM JABUKAMA Sve se samo pomeša i peče, a savršena za doručak ili večeru

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Mirisna i sočna, uzećete parče više.

jogurt pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 1 čaša jogurta
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša šećera
  • 2 čaše brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 veće jabuke (izrendane)
  • 1 kašičica cimeta
  • po želji: šaka suvog grožđa ili seckanih oraha

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt i ulje, pa sjedinite. Umešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte rendane jabuke i cimet (i suvo grožđe ili orahe ako volite). Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Kada se ohladi, pospite pitu šećerom u prahu.

 

 

Možda vas zanima:

germ knedle

GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica

19:00

13 decembar, 2025

Kulinarski globus

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading