MOKA MAFINI Savršeni za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Mekani i sočni, u savršenom spoju sa omiljenim napitkom.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 150 ml ulja
- 180 ml mleka
- 70 g kaka-a
- 1 supena kašika nes kafe
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje u smesu, pa mleko sa rastvorenom kašikom nes kafe. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i kakao. Lagano mešajte dok se smesa ne sjedini. Izlijte u kalupe za mafine obložene papirnim korpicama. Pecite mafine oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
NEODOLJIVI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Gotovi dok pristavite kafu, a i dupla mera će biti malo
Savršeni za iznenadne goste.
MAFINI SA VIŠNJAMA SE TOPE U USTIMA Savršeni za iznenadne goste, a svako može da ih napravi
Mirisni i sočni, u savršenom voćnom spoju.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)