ZAPEČENI SUTLIJAŠ SA MALINAMA Zamirisaće cela kuća, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Kremast i lagan, pravićete stalno.

zapečeni sutlijaš sa malinama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 450 g pirinča
  • 100 g maslaca
  • 1 kašika šećera
  • 300 ml soka od malina
  • 120 ml mleka
  • 120 ml slatke pavlake
  • 200 g svežih malina
  • so na vrh noža

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Sok od malina sipajte u šerpicu pa ostavite da proključa.Dodajte pirinač, šećer, polovinu maslaca, so, polovinu mleka i polovinu slatke pavlake. Ostavite da ponovo proključa, a zatim na tihoj vatri kuvajte još pola sata uz povremeno mešanje i dolivanje preostalog mleka i pavlake. U vatrostalne posude podmazane maslacem izlijte sutlijaš, do polovine. Preko naređajte maline i prelijte ostatkom sutlijaša. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading