ZAPEČENI SUTLIJAŠ SA MALINAMA Zamirisaće cela kuća, a topi se u ustima
Kremast i lagan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 450 g pirinča
- 100 g maslaca
- 1 kašika šećera
- 300 ml soka od malina
- 120 ml mleka
- 120 ml slatke pavlake
- 200 g svežih malina
- so na vrh noža
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Sok od malina sipajte u šerpicu pa ostavite da proključa.Dodajte pirinač, šećer, polovinu maslaca, so, polovinu mleka i polovinu slatke pavlake. Ostavite da ponovo proključa, a zatim na tihoj vatri kuvajte još pola sata uz povremeno mešanje i dolivanje preostalog mleka i pavlake. U vatrostalne posude podmazane maslacem izlijte sutlijaš, do polovine. Preko naređajte maline i prelijte ostatkom sutlijaša. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
SUTLIJAŠ SA VANILOM Fenomenalni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, iz bakine kuhinje
Brzinski desert obožavaće najmlađi, a priprema je vrlo jednostavna.
POSNI SUTLIJAŠ S KOKOSOM Neodoljivi desert koji miriše na more, ukućani će stajati u redu za još
Desert koji vraća u dane detinjstva, a kokos mu daje posebnu draž.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)