ZAPEČENI SUTLIJAŠ SA MALINAMA Zamirisaće cela kuća, a topi se u ustima
Kremast i lagan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 450 g pirinča
- 100 g maslaca
- 1 kašika šećera
- 300 ml soka od malina
- 120 ml mleka
- 120 ml slatke pavlake
- 200 g svežih malina
- so na vrh noža
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Sok od malina sipajte u šerpicu pa ostavite da proključa.Dodajte pirinač, šećer, polovinu maslaca, so, polovinu mleka i polovinu slatke pavlake. Ostavite da ponovo proključa, a zatim na tihoj vatri kuvajte još pola sata uz povremeno mešanje i dolivanje preostalog mleka i pavlake. U vatrostalne posude podmazane maslacem izlijte sutlijaš, do polovine. Preko naređajte maline i prelijte ostatkom sutlijaša. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
SUTLIJAŠ SA VANILOM Fenomenalni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, iz bakine kuhinje
Brzinski desert obožavaće najmlađi, a priprema je vrlo jednostavna.
POSNI SUTLIJAŠ S KOKOSOM Neodoljivi desert koji miriše na more, ukućani će stajati u redu za još
Desert koji vraća u dane detinjstva, a kokos mu daje posebnu draž.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)