BELI ANĐEO TORTA Brza i ukusna poslastica gotova dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Kremasta i lagana, gosti će biti oduševljeni.

beli anđeo torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu

Za prvi fil:

  • 1 l mleka 
  • 15 kašika šećera
  • 5 kesica pudinga od vanile
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 margarin
  • 100 g bele čokolade

Za drugi fil:

  • 400 g šlaga
  • Za glazuru:
  • 400 ml slatke pavlake

Priprema:

Stavite sojino mleko sa šećerom da se kuva, pa kad provri, dodajte razmućene kesice pudinga od vanile i kesice vanilin šećera. Mešajte smesu dok se ne zgusne, pa sklonite s ringle. Kada se prohladi (ne skroz), ubacite margarin sobne temperature i posnu belu čokoladu. Možete i da je otopite na pari, ili samo da je izlomite na kockice. Kad dodate sve to, mutite mikserom. Umutite u posebnoj činiji i posni šlag. Kore za rozen tortu stavite na poslužavnik na kom ćete poslužiti tortu. Filujte tako što ćete staviti prvi fil, pa drugi fil, pa sledeću koru. Kada potrošite sav materijal, umućenom biljnom slatkom pavlakom ukrasite tortu. Stavite je u frižider na nekoliko sati da se stegne, pa poslužite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading