SANDOKAN PITA SA MAKOM Gotova dok pristavite kafu, a ukusa koji govori više od 1000 jezika

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

baklava sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g tankih kora
  • 5 jaja
  • 400 g mlevenog maka
  • 2 čaše šećera
  • 1 časa ulja
  • 1 časa jogurta
  • 1 prašak za pecivo

Sirup:

  • 800 ml vode
  • 2 čaše šećera
  • 1 limun isečen na kolutove

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite sirup od vode, šećera i limuna pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte šećer, zatim ulje, zatim jogurt i pecivo. Sve dobro umutite pa dodajte mleveni mak i sve promešajte. Premažite svaku koru sa 3 kašike fila pa ređajte jednu na drugu. Zatim pitu secite na kocke. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vrelu pitu zalijte sa sirupom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading