SANDOKAN PITA SA MAKOM Gotova dok pristavite kafu, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora
- 5 jaja
- 400 g mlevenog maka
- 2 čaše šećera
- 1 časa ulja
- 1 časa jogurta
- 1 prašak za pecivo
Sirup:
- 800 ml vode
- 2 čaše šećera
- 1 limun isečen na kolutove
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite sirup od vode, šećera i limuna pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte šećer, zatim ulje, zatim jogurt i pecivo. Sve dobro umutite pa dodajte mleveni mak i sve promešajte. Premažite svaku koru sa 3 kašike fila pa ređajte jednu na drugu. Zatim pitu secite na kocke. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vrelu pitu zalijte sa sirupom.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Očaravajuća poslastica za prave sladokusce i one izbirljive.
BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja će vas oboriti s nogu, po receptu teta Živke
Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.
STARI BOSANSKI RECEPT ZA BAKLAVU SA MAKOM Upije sav sirup i nije nimalo slatka
Savršena za praznike i sve bitne događaje.
BAKINA SOČNA BAKLAVA SA MAKOM Mekana kao duša, a nije preslatka
Super ide uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)