GRIZ KNEDLE SA ŠLJIVAMA Baš kao one iz bakine kuhinje, pojedu se u slast

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Mekane i sočne, zamirisaće cela kuća.

griz knedle sa šljivama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 ml mleka
  • 250 g griza
  • 125 g prezli
  • 1 jaje
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 250 g brašna
  • 20 šljiva

Za posipanje:

  • 150 g smeđeg šećera
  • cimet

Priprema:

Mleko skuvajte sa grizom pa pustite da se ohladi. Propržite prezle na ulju pa pustite da se hladi. Jaje, brašno i prašak za pecivo pa zamesite testo i formirajte valjak koji treba iseći na jednake komade. Napravite knedlu oa stavite šljivu u sredinu. Spuštajte u malo posoljenu ključalu vodu. Nakon što isplivaju na površinu kuvajte još 3 do 5 minuta.  Zatim ih vadite rupičastom kašikom i stavljajte na prezle. Pospite žutim šećerom i cimetom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading