TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Sočan i lagan, savršen za vrele dane
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 150 g puter keksa
- 200 g oljuštenih bresaka
- 130 g maskarpone sira
- 200 g sira
- 1 vanilin šećer
- 1 velika kašika prah šećera
- 1 kesica šlaga
Za dekoraciju:
- čokoladni komadići
Priprema:
Sameljite keks, ali da ostanu manji komadići. Rasporedite ih u čaše. U jednoj posudi sjedinite sir sa šećerima i šlagom, pa dobro promešajte. Rasporedite preko keksa u čašama. Sameljite breskve, pa nanesite preko sira. Dekorišite tiramisu čokoladnim mrvicama. Ostavite par sati u frižideru i služite.
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA LIMUNOM SE TOPI U USTIMA Kremast, lagan i osvežavajući, smaže se u trenu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Savršen za iznenadne goste, sve se samo pomeša
Sočan i sladak, nestaće sa stola odmah.
LAŽNI TIRAMISU Nema piškota i maskarpone sira, a gotov za 20 minuta
Kremast i lagan, prste da poližete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)