HAVANA TORTA ZA ZAUZETE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a ukusom budi sva čula

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Savršen spoj lešnika i napolitanki u poslastici koja se pamti.

havana torta
Printscreen

Potrebno je:

1 litar mleka

  • 200 g šećera + 200 g šećera - ukupno 400 g šećera
  • 500 ml slatke pavlake za kuvanje
  • 30g želatina u prahu
  • 200 g lešnika
  • 200 g napolitanki od lešnika 

Priprema: 

Stavite napolitanke par sati u zamrzivač. Otopite 200 g šećera na tihoj vatri pa izlijte na papir za pečenje. Sameljite napolitanke, lešnik i šećer sa pek papira u blenderu.Smesu podelite na 5 jednakih delova. Otopite želatin u 3 kašike mleka pa ostavite da nabubri. U preostalo mleko dodajte 200 g šećera i kuvajte sve dok ne provri. Dodajte želatin u provrelo mleko pa dobro umutite. Zatim ostavite da se ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte ohlađenu smesu sa želatinom i dobro izmešajte. Ostavite kremu sat vremena u frižideru. Zatim kremu podelite na 5 jednakih delova. Kalup obložite prozirnom folijom. Slažite tortu sledećim redosledom:: posip – krema – posip – krema – posip – krema – posip – krema – posip.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading