HAVANA TORTA ZA ZAUZETE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a ukusom budi sva čula
Savršen spoj lešnika i napolitanki u poslastici koja se pamti.
Potrebno je:
1 litar mleka
- 200 g šećera + 200 g šećera - ukupno 400 g šećera
- 500 ml slatke pavlake za kuvanje
- 30g želatina u prahu
- 200 g lešnika
- 200 g napolitanki od lešnika
Priprema:
Stavite napolitanke par sati u zamrzivač. Otopite 200 g šećera na tihoj vatri pa izlijte na papir za pečenje. Sameljite napolitanke, lešnik i šećer sa pek papira u blenderu.Smesu podelite na 5 jednakih delova. Otopite želatin u 3 kašike mleka pa ostavite da nabubri. U preostalo mleko dodajte 200 g šećera i kuvajte sve dok ne provri. Dodajte želatin u provrelo mleko pa dobro umutite. Zatim ostavite da se ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte ohlađenu smesu sa želatinom i dobro izmešajte. Ostavite kremu sat vremena u frižideru. Zatim kremu podelite na 5 jednakih delova. Kalup obložite prozirnom folijom. Slažite tortu sledećim redosledom:: posip – krema – posip – krema – posip – krema – posip – krema – posip.
Možda vas zanima:
HAVANA TORTA Nepečena poslastica od samo 6 sastojaka, a mekana kao duša
U sočnom spoju sa lešnicima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NEPEČENA HAVANA TORTA Očaravajuća poslastica u slasnom spoju sa lešnicima, bogate i prepoznatljive arome
Kremasta poslastica punog ukusa za sve sladokusce.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)