BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je:
Za knedle:
- 500 g krompira
- 200 g brašna
- 1 žumance
- 30 g putera
- malo soli
Za posip:
- 150 g prezli
- 150 g šećera
- 80 g putera
I još:
- 9 većih ili 18 manjih šljiva
Priprema:
Testo: Krompir oljuštite i skuvajte u slanoj vodi. Ocedite, izgnječite ga i ostavite da se prohladi. Dodajte omekšali puter, so, žumance. Potom postepeno dodajte brašno uz neprestano mešanje. Testo treba da bude meko i elastično. Rastanjite ga na debljinu 5-7 mm i isecite na kvadrate 10x10 (u zavisnosti od veličine šljive). U sredinu svakog kvadrata stavite po jednu šljivu kojoj ste odstranili košticu, zatim spojite testo u knedlu. Knedle stavljajte na pobrašnjenu površinu. U dublju šerpu sipajte vodu (malo više od pola) i kada provri spuštajte knedle i kuvajte 10 minuta, tj. dok ne isplivaju na površinu. Vadite ih šupljikavom kašikom, stavljajte u tiganj i uvaljajte u smesu od prezli i šećera. Priprema prezli: Puter otopite na laganoj vatri, dodajte prezle i kada se smesa sjedini pomerite sa vatre i dodajte šećer.
Možda vas zanima:
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski specijalitet mekan kao pamuk, a zamirisaće cela kuća
Desert na kome su odrasle generacije.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Desert koji se smaže u trenu, a budi nostalgiju
Sočne i slatke, za prave sladokusce.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)