PAMUK KROFNE IZ RERNE Mnogo zdravije i manje kalorične, a biće sveže i 7 dana
Mirisne i mekane kao duša.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 30 g kristal šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo,
- 200 ml jogurta,
- 16 kašika brašna,
- 90 ml ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zatim dodajte prašak za pecivo, jogurt, brašno, ulje i vanilin šećer. Umutite dobro da se smesa sjedini. Stavljajte po deo smese na pleh obložen pek papirom. Pecite krofnice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
KROFNE IZ RERNE Bez prženja u dubokom ulju, a mekane kao duša i vazdušaste
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MINI KROFNICE IZ RERNE Vazdušaste, mnogo zdravije i ukusnije, a ne krše dijetu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
MEKANE I SOČNE KROFNE IZ RERNE Prste da poližete, stavite odmah duplu meru
Napravite krofne iz rerne. Biće zdravije nego klasične, jer nema dubokog ulja. Biće vama lakše jer nema dugog stajanja uz šporet. Probajte i stalno ćete ovako da ih pravite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)