SOČNI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 200 g svežih šljiva
- 50 g kokosa
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite kremasto maslac sa šećerom. Onda dodajte jaja i vanilu i sve sjedinite. Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo pa lagano promešajte dobijete glatko testo. Smesu sipajte u pleh obložen pek papirom. Preko rasporedite polovinu šljiva pa pospite kokosom i komadićima čokolade. Pecite kolač 35-40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
PREVRNUTI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
PREVRNUTI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Mekan kao duša, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SLATKA VOĆNA PIRAMIDA Savršena uz šoljicu kafe i lepo druženje sa prijateljima
Svaki zalogaj miluje nepca.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)