KAPRI TORTA BEZ PEČENJA Gotova za 15 minuta, a nešto tako sočno i ukusno skoro niste probali
Svi će tražiti parče više, toliko je ukusna
Potrebno je:
četiri puta 16 komada keksa
300 gr čokolade za kuvanje
6 kašika ulja
Prvi deo fila:
jedan litar soka od narandže
tri pudinga sa ukusom vanile
tri kašike šećera
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu
Fil drugi deo:
jedan litar bistrog soka od narandže il manga
četiri pudinga ukusa vanile
osam kašika šećera u prahu
250 g margarina
Priprema:
Puding i šećer razmutiti sa 200 ml soka a ostatak ostaviti da provri.Zakuvajte puding i mešajte sve dok se ne zgusnem, a zatim skloniti sa vatre i prekriti folijom i ostaviti da se hladi. Malinama dodati pet kašika šećera i 200 ml vode. Kada provri, ispasirati pasirkom za krompir i ostavite da vri još nekoliko minuta na jakoj vatri uz mešanje. Razmutite puding sa ostatkom šećera i 200 ml vode i zakuvajte u kašu od jagode ili maline.
Kada se smesa zgusne dodajte jos 50 gr margarina i mešajte dok se ne otopi. Dok čekamo da se filovi ohlade, otopite čokoladu sa uljem i podelite keks i izmešajte da je ređi fil jer treba da se ređa na keks i da ima za sva četiri reda. Poslagati prvi red od 16 komada keksa u oblik koji vama odgovara pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.
Ulupati 200 gr margarina sa šećerom u prahu i dodati ohlađen puding pa opet sve umutiti.
Žele posto se stegao umutiti mikserom i otpustiće.
Fil od vanile naneti na kek i poslagati preko keksa pa premazati čokoladom.
Ponavljati postupak dok ne potrošite sve a poslednji red keksa takođe premažite čokoladom.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)