MIRISNI KEKSIĆI SA CIMETOM Slatki zalogaji koji greju dušu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 250 g brašna + 1 kašičica praška za pecivo
- 120 g šećera u prahu
- 1 kesica cimeta
- 100 g margarina
- 1 jaje
Za dekoraciju:
- pola šoljice šećera u prahu
- 1,5-2 kašike mleka
- cimet
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, prah šećer i cimet pa dodajte puter naseckan na listiće. Onda dodajte jaje pa zamesite testo. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini na 1 xm debljine pa kalupom vadite željeni oblik. Pecite 8 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Šećer u prahu i mleko pomešajte pa nanesite na svaki keks. Na kraju, pospite keksiće cimetom.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)