DOMAĆA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Ista kao ona bakina, sočna i mekana kao duša
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 600 g brašna
- 40 g kvasca
- 100 ml ulja
- 150 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- pola kašičice soli
- 500 g višanja
- 5 kašika šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Ocedite višnje od soka, pa dodajte šećer i izmešajte. Kvasac razmutite sa šećerom i brašnom u toplom mleku, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Onda stavite u veliku posudu, pa dodajte vanilin šećer, ulje, jaja, polovinu brašna. Mesite dok ne postane glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite pola sata da naraste.Onda premesite, pa ga podelite na tri ili dva dela.Oklagijom razvaljajte u oblik pravougaonika. Nanesite fil po celoj površini, pa umotajte bez jakog pritiskanja. Ređajte štrudle na pleh obložen pek papirom. Ostavite tako 20 minuta da narastu. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Secite prohlađene štrudle.
Možda vas zanima:
DUBAI ŠTRUDLA ODUŠEVILA DOMAĆICE Polovina nestane dok je još u plehu
Savršen spoj tankih kora i sočnog nadeva sa pistaćima.
BANATSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Miris detinjstva i toplina nedeljne kuhinje u svakom zalogaju
Sočna i preukusna, a zamiriše cela kuća.
STARINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM Pravi se bez kvasca i čekanja, a zamiriše cela kuća
Mirisna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Nije previše slatka, a mekana i sočna, po receptu iz starog rokovnika
Super ide uz šolju kafe ili čaja.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)