TIRAMISU SA PISTAĆIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a kao osmišljen za iznenadne goste
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 240 ml toplog mleka
- 2 kašičice instant kafe
- 30-40 piškota
Za fil:
- 400 g maskarponea
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 100 g krema od pistaća
- 360 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- mrvljeni pistaći
Priprema:
U malu šerpicu sipajte mleko i pustite da provri. Dodajte instant kafu u mleko, pa pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite maskarpone sir, pa dodajte šećer i mešajte dok smesa ne postane glatka. Umešajte vanilin ekstrakt i krem od pistaća, pa mešajte dok se ne sjedini. Zatim, dodajte slatku pavlaku i mutite. Svaku piškotu umačite u mleko, pa ređajte na dno pleha. Premažite piškote polovinom fila, pa rasporedite još jedan sloj piškota. Premažite ostatkom fila. Ostavite tiramisu bar 4 sata ili preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisni kolač raspametiće i one izbirljive.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sladak, bićete oduševljeni.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)