KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 30 ml vode
- 2 kašičice instant kafe
- 2 kašike vrele vode
Dodatno:
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice instant kafe
- malo ključale vode
Priprema:
Šećer dodajte u mleko, a vrelu vodu pomešajte sa kafom. Dodajte kafu u mleko, sve promešajte i dodajte pomešan skrob sa vodom i kuvajte dok se ne zgusne. Na dno posude stavite keks, pa premažite fil. U frižideru ostavite 2 sata. Umutite penasto šećer, kafu i vodu. Prelijte preliv preko kolača.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
TIRAMISU KOJI RUŠI SVE REKORDE Kremasta slast koja se pravi za tren
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ SA KAFOM BUDI SVA ČULA Savršen za iznenadne goste, a polovina nestane dok trepnete
Ako volite čuveni tiramisu, ovaj kolač ćete obožavati.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)