POSNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA ZA KRSTOVDAN Ista kao ona iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Najbolje služite
Potrebno je:
- 1 pakovanje kvasca
- 2 kašičice šećera
- 300 ml tople vode
- 500 g brašna
- prstohvat soli
- 50 ml ulja
- 1 kašičica sirćeta
- 6-8 jabuka
- 50 g šećera
- cimet po ukusu
- 2 kašičice mlevenih oraha
- prstohvat limunove korice
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u toploj vodi pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Brašno pomešajte sa soli, uljem i sirćetom pa dodajte nadošli kvasac. Zamesite glatko testo pa ga ostavite sat vremena da naraste. Zatim oljuštite jabuke pa ih narendajte. Dodajte im šećer, orahe, limunovu koricu i cimet pa kuvajte sve dok ne omekšaju. Podelite testo na 2 dela pa razvijte dve tanke korice. Nafilujte svaku, pa urolajte u štrudle. Prebacite na pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKA PITA SA PEČURKAMA Baš ovako je prave monasi na Hilandaru, bez ijedne kapi ulja
Savršena za doručak ili večeru.
POSNA PITA SA PIRINČEM Savršena za doručak ili večeru, pola tepsije nestane dok trepnete
Svaki zalogaj je raj za nepca.
DOMAĆA POSNA KROMPIRUŠA BUDI SVA ČULA Kad je jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz sojin jogurt.
HRSKAVA PITA SA PEČURKAMA Nećete ni da primetite da je posna, a polovina je već nestala
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)