POSNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA ZA KRSTOVDAN Ista kao ona iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Najbolje služite

posna štrudla sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 300 ml tople vode
  • 500 g brašna
  • prstohvat soli
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica sirćeta
  • 6-8 jabuka
  • 50 g šećera
  • cimet po ukusu
  • 2 kašičice mlevenih oraha 
  • prstohvat limunove korice

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u toploj vodi pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Brašno pomešajte sa soli, uljem i sirćetom pa dodajte nadošli kvasac. Zamesite glatko testo pa ga ostavite sat vremena da naraste. Zatim oljuštite jabuke pa ih narendajte. Dodajte im šećer, orahe, limunovu koricu i cimet pa kuvajte sve dok ne omekšaju. Podelite testo na 2 dela pa razvijte dve tanke korice. Nafilujte svaku, pa urolajte u štrudle. Prebacite na pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading