LENJI MUŽ TORTA Pravi se maltene sama, a polovina nestane dok je još u plehu

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

torta lenji muž
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 1 l mleka + 100 ml
  • 100 ml ulja
  • 250 g šećera
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike kakao praha
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 6 kašika kristal šećera
  • 500 g kisele pavlake
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 300 g malina
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dodajte puding sa 6 kašika šećera u litar skuvanog mleka. Kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Onda pustite da se ohladi. U jednoj posudi umutite 5 jaja, 100 ml ulja i 250 g šećera u penastu masu, pa dodajte prašak za pecivo prosejan sa 250 g brašna i 3 kašike kakaoa. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Preko nanesite kuvani puding.  Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom. Izvadite pečeni kolač pa ga premažite umućenom kiselom pavlakom. Zatim vratite još 10 minuta u rernu da se peče. Pustite da se prohladi pečeni kolač pa ga dekorišite malinama i umućenom slatkom pavlakom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading