KREMASTI TIRAMISU SA PISTAĆIMA Neodoljiva poslastica za celu porodicu, još je ukusnija od originala

Ana Klikovac

10:00

Slatki kutak 0

Ostavite dezert u frižideru nekoliko sati da se stegne i poslužite dobro rashlađen

Shutterstock
Shutterstock

Neke varijacije na uobičajan spisak sastojaka s vremena na vreme postanu viralne na društvenim mrežama i zvuče toliko neodoljivo da bi mnogi zarad testiranja, bili spremna da se upuste u raspravu sa nekim Italijanom.

Iskreno se nadamo, da ipak do toga neće doći ovog puta, jer su i novi sastojci kojima je obogaćen tradicionalni tiramisu česti u italijanskoj kuhinji.

Predstavljamo tiramisu sa pistaćima!

Sastojci:

  • 2 žumanca
     
  • 2 kašike šećera
     
  • 250 g maskarpone sira
     
  • 300 ml slatke pavlake (sa preko 30% mlečne masti)
     
  • piškote
     
  • šolja vruće kafe
     
  • 3 kašike krem namaza od pistaća (2 za fil, 1 za kafu)
     
  • šaka mlevenih pistaća za posipanje

Priprema:

U manjoj činiji umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mascarpone i sjedinite u glatku kremu. U posebnoj šolji skuvajte jaku crnu kafu i dok je još topla, umešajte kašiku krem namaza od pistaća. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, a zatim dodajte dve kašike krem namaza od pistaća i kratko promešajte. Ovu smesu lagano sjedinite sa mascarpone kremom.

Pripremljene piškote kratko umačite u kafu sa pistać kremom i ređajte na dno posude ili čaša. Prekrijte ih slojem fila, pa nastavite naizmenično da slažete piškote i krem. Završite filom i pospite mlevenim pistaćima.

Ostavite dezert u frižideru nekoliko sati da se stegne i poslužite dobro rashlađen.

 

Bonus video:

 

@moja.trpeza džem od grožđa Sastojci: 2 kg grožđa (najbolje crnog ili tamnog zbog boje i ukusa) 800 g – 1 kg šećera (po ukusu i slatkoći grožđa) 1 limun (sok) Priprema: 1. Operite i odvojite bobice grožđa od peteljki. 2. Stavite ih u šerpu i kuvajte na laganoj vatri dok bobice ne omekšaju (oko 15 minuta). 3. Propasirajte kroz cediljku ili pasirku da odstranite koštice i kožice (ako želite gladak džem). 4. Dobijeni sok i kašu vratite u šerpu, dodajte šećer i sok od limuna 5. Kuvajte uz često mešanje dok se ne zgusne (oko 40–60 minuta). 6. Sipajte vruć džem u sterilisane tegle, zatvorite i okrenite ih naopačke 5–10 minuta da se vakumiraju. 👉 Ovako dobijete gust, mirisan i taman džem – savršen za palačinke, kolače ili samo na hleb sa puterom. #mojatrpeza #trpeza #kuhinjarecepti #viral_video ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading