KREMASTI TIRAMISU SA PISTAĆIMA Neodoljiva poslastica za celu porodicu, još je ukusnija od originala
Ostavite dezert u frižideru nekoliko sati da se stegne i poslužite dobro rashlađen
Neke varijacije na uobičajan spisak sastojaka s vremena na vreme postanu viralne na društvenim mrežama i zvuče toliko neodoljivo da bi mnogi zarad testiranja, bili spremna da se upuste u raspravu sa nekim Italijanom.
Iskreno se nadamo, da ipak do toga neće doći ovog puta, jer su i novi sastojci kojima je obogaćen tradicionalni tiramisu česti u italijanskoj kuhinji.
Predstavljamo tiramisu sa pistaćima!
Sastojci:
- 2 žumanca
- 2 kašike šećera
- 250 g maskarpone sira
- 300 ml slatke pavlake (sa preko 30% mlečne masti)
- piškote
- šolja vruće kafe
- 3 kašike krem namaza od pistaća (2 za fil, 1 za kafu)
- šaka mlevenih pistaća za posipanje
Priprema:
U manjoj činiji umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mascarpone i sjedinite u glatku kremu. U posebnoj šolji skuvajte jaku crnu kafu i dok je još topla, umešajte kašiku krem namaza od pistaća. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, a zatim dodajte dve kašike krem namaza od pistaća i kratko promešajte. Ovu smesu lagano sjedinite sa mascarpone kremom.
Pripremljene piškote kratko umačite u kafu sa pistać kremom i ređajte na dno posude ili čaša. Prekrijte ih slojem fila, pa nastavite naizmenično da slažete piškote i krem. Završite filom i pospite mlevenim pistaćima.
Ostavite dezert u frižideru nekoliko sati da se stegne i poslužite dobro rashlađen.
Bonus video:
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)