ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.

rolat sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 80 g brašna
  • prstohvat soli

Sastojci za fil:

  • 300 g kuvane, pasirane bundeve
  • 150 g šećera
  • 150 g maskarpone sira
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 °C i obložite pleh papirom za pečenje. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta, dodajte brašno i prstohvat soli. Sipajte u pleh i pecite 10-12 minuta. Vrući biskvit odmah uvijte u kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi. Za fil, umutite maskarpone sa pavlakom i šećerom, dodajte pire od bundeve i začine. Razvucite biskvit, premažite filom i urolajte. Ostavite rolat u frižideru najmanje 2 sata pre sečenja.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading