SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.

sutlijaš iz rerne
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 ml mleka
  • 300 ml slatke pavlake
  • 110 g prinča okruglog zrna
  • 70 g šećera
  • kašičica cimeta
  • kašičica arome vanile
  • 2 žumanca
  • prstohvat muškatnog oraščića


Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednu šerpu sipajte mleko, pirinač, pavlaku, cimet, šećer i vanilu. Onda kuvajte oko 5 minutam na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje. Kad smesa krene da vri skinite sa vatre i pustite 15 minuta da se ukusi spoje. Zatim dodajte žumanca u sutlijaš pa dobro promešajte. Prespite u vatrostalnu posudu pa pospite sa prstohvatom muškantnog oraščića. Pecite sutlijaš oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni, uz povremeno lagano mešanje.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading