ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
Potrebno je:
Biskvit:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 120 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 pomorandža
Čokoladni sloj:
- 100 g crne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Šlag fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Dekoracija:
- par kriški narandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Onda dodajte koru i sok narandže, kao i limunov sok. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Pecite oko 20 minutam u plehu obloženom pek papirom. Zatim ohladite. Pavlaku zagrejte pa prelijte preko seckane čokolade. Dobro mešajte sve dok ne dobijete gladak krem. Ostavite da se ohladi, a zasebno umutite pavlaku sa šećerima. Na tacnu stavite biskvit pa premažite kremom. Preko nanesite čokoladni sloj. Preko toga nanesite drugi biskvit. Ukrasite tortu šlagom i kriškama narandže. Na kraju ostavite tortu bar 2 sata u frižideru.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Uspeva i početnicima, a i dupla mera je malo
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
ČOKOLADNA TORTA PO RECEPTU IZ 1860 GODINE Savršen spoj čokolade, oraha i džema od kajsija
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
CRNO BELA TORTA Čokoladna rapsodija koju nemožete da prestanete da jedete
Kremasta i neodoljiva, svi će uzeti bar dodatno parče.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)