ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Svi će vam tražiti dodatno parče.

čoko orandž torta
Shutterstock

Potrebno je:

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 pomorandža

Čokoladni sloj:

  • 100 g crne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Šlag fil:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Dekoracija:

  • par kriški narandže

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Onda dodajte koru i sok narandže, kao i limunov sok. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Pecite oko 20 minutam u plehu obloženom pek papirom. Zatim ohladite. Pavlaku zagrejte pa prelijte preko seckane čokolade. Dobro mešajte sve dok ne dobijete gladak krem. Ostavite da se ohladi, a zasebno umutite pavlaku sa šećerima. Na tacnu stavite biskvit pa premažite kremom. Preko nanesite čokoladni sloj. Preko toga nanesite drugi biskvit. Ukrasite tortu šlagom i kriškama narandže. Na kraju ostavite tortu bar 2 sata u frižideru. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading