TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Savršeno ide uz čaj ili kafu.

torta sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 285 g neslanog putera, plus dodatak za podmazivanje
  • 300 g oljuštenih pistaća
  • 225 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 srednjih jaja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 285 g žutog šećera
  • 150 ml kisele pavlake

Za glazuru

  • 180 g neslanog putera, omekšanog
  • 360 g punomasnog krem sira, ohlađenog
  • 550 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Potrebno je:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U blenderu dobro usitnite pistaće. Onda ih stavite u veliku posudu za mešanje, a ostatak ostavite po strani za kasnije. Dodajte brašno pa dodajte prstohvat sitne soli. Zasebno umutite jaja sa vanilinim ekstraktom. Odvojeno umutite puter sa šećerom, dok ne dobijete smesu nalik musu. Polako u smesu sa puterom dodajte umućena jaja, uz neprestano mućenje. Zatim dodajte brašno, pistaće i kisleu pavlaku. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 19 do 23 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Puter umutite mikserom, sve dok ne omekša. Onda dodajte krem sir i mešajte, da ne bude grudvica. Šćer umutite sa vanilom pa poklopite i ohladite. Između svakog patišpanja stavljajte četvrtinu glazure pa preostalom glazurom dekorišite vrh i strane torte. Na kraju tortu ukrasite pistaćima.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading