TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 285 g neslanog putera, plus dodatak za podmazivanje
- 300 g oljuštenih pistaća
- 225 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 srednjih jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 285 g žutog šećera
- 150 ml kisele pavlake
Za glazuru
- 180 g neslanog putera, omekšanog
- 360 g punomasnog krem sira, ohlađenog
- 550 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Potrebno je:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U blenderu dobro usitnite pistaće. Onda ih stavite u veliku posudu za mešanje, a ostatak ostavite po strani za kasnije. Dodajte brašno pa dodajte prstohvat sitne soli. Zasebno umutite jaja sa vanilinim ekstraktom. Odvojeno umutite puter sa šećerom, dok ne dobijete smesu nalik musu. Polako u smesu sa puterom dodajte umućena jaja, uz neprestano mućenje. Zatim dodajte brašno, pistaće i kisleu pavlaku. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 19 do 23 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Puter umutite mikserom, sve dok ne omekša. Onda dodajte krem sir i mešajte, da ne bude grudvica. Šćer umutite sa vanilom pa poklopite i ohladite. Između svakog patišpanja stavljajte četvrtinu glazure pa preostalom glazurom dekorišite vrh i strane torte. Na kraju tortu ukrasite pistaćima.
Možda vas zanima:
ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta
Svi će vam tražiti repete.
BINGO TORTA ZA SVE ROĐENDANE I BITNE DATUME Deci je omiljena, a vole je i odrasli
Kremasta i izdašna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PANJ TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Gotova očas posla, a deca će je obožavati
Kremasta i preukusna, bićete oduševljeni ukusom.
STARINSKA KINDER TORTA BUDI NEPCA Kremasta i brza, poćiće vam voda na usta
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)