OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Sastojci
– oko 1,5 jabuke
- šećer i cimet po ukusu za jabuke
Testo
– 4 jaja
– 200 g kristal šećera
– 180 g otopljenog putera
– 200 ml mleka
– 450 g mekog brašna
– 1/2 kesice praška za pecivo
Priprema
Jabuke oljuštite, iseckajte i samo malo prodinstajte. Dodajte šećer i cimet, promešajte i ostavite da se ohladi. Prosejte brašno i prašak za pecivo, te dodajte griz i šećer.
Sve zajedno pomešajte i raspodelite na 3 jednaka dela.
Rernu zagrejte na 180 Celzijusa.
Posudu za pečenje premažite maslacem ili uljem.
Slaganje:
Kao prvi sloj stavite suve sastojke.
Kašikom poravnajte, dodajte polovinu jabuka, rukama ili kašikom, dodajte drugi deo suvih sastojaka, poravnajte kašikom i pritom malo utisnite, dodajte preostale jabuke.
Utisinite jabuke i posipajte zadnji sloj suvih sastojaka.
Dobro sve utisnite, a preostali maslac narendajte ili naseckajte na tanke listiće i poslažite po kolaču.
Stavite u rernu zagrejanu na 180 Celzijusa i pecite oko 45 minuta.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)