POSNA REFORMA Ako ne znate šta ćete slatko za slavu, nema boljeg izbora, ukusna kao i mrsna
Ni malo ne zaostaje za originalom, uzećete parče više.
Potrebno je
Za kore:
100 g šećera
150 g meda
3 šoljice (80 ml) vode
200 g brašna
malo cimeta
150 g mlevenih oraha
1 kašicica sode bikarbone
Za fil:
300 g mlevenih oraha
250 g šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 šoljica vode
100 g čokolade za kuvanje
1 (250 g) margarin
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte med, vodu i šećer. Zasebno u posudi pomešajte brašno, cimet, orahe i sodu bikarbonu. Tu smesu dodajte smesi sa medom, pa varjačom sjedinite. U pleh obložen pek papirom rasporedite ravnomerno smesu. Pecite kore 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru podelite na 3 dela. U šerpu sipajte vodu i šećere pa na tihoj vatri zagrejte do ključanja. Skinite sa ringle kada se šećer istopi pa dodajte izlomljene komade čokolade i mlevene orahe. Sjedinite varjačom sastojke. U zasebnoj posudi penasto umutite margarin pa pomešajte sa prohlađenim filom. Umutite dobro pa tim filom premažite kore i tortu sa strane odozgo. Pospite tortu rendanom čokoladom i mlevenim orasima.
POSNA REFORMA Ako ne znate šta ćete slatko za slavu, nema boljeg izbora, ukusna kao i mrsna
Ni malo ne zaostaje za originalom, uzećete parče više.
DOMAĆI MEDENJACI Tope se u ustima, a spremaju se tako lako, uspeće i početnicima u kuhinji
Najlepši praznični kolačići
MEDVEĐE ŠAPE SA ORASIMA Neodoljivo mekani i mirisni kolači, uspevaju svima
Medveđe šape s orasima su suvi kolači koji se mogu jesti i do nekoliko dana
POSNA FIGARO OBLANDA Najlepši sitni kolač za Nikoljdan, topi se u ustima
Savršeno posluženje za posnu slavu
ČOKOLADNA ROZEN TORTA Pravi se za 10 minuta, a ima božanstven ukus, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite desert koji se pravi brzo, a izgleda fantastični i takav ukus ima, čokoladna rozen torta je idealan izbor.
Komentari (0)