POSNA SAHER TORTA SAVRŠENO PARIRA ORIGINALU Nećete razliku ni da primetite
Savršena za svetog Nikolu ali i doček Nove godine.
Potrebno je:
Za koru:
- 200 ml soka od sveže ceđene pomorandže
- 200 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 200 g smeđeg šećera
- 3 kašike džema od kajsija
- 300 g brašna
- 100 g kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 g margarina
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj činiji pomešajte tečne sastojke i šećer pa umešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Viljuškom dobro sjedinite pa sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite koru oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ostavite da se ohladi pa presecite na pola. Donju koru premažite džemom od kajsija pa preklopite drugom polovinom i premažite džemom odozgo i sa strane. Zatim ostavite par sati u frižideru. Na kraju tortu prelijte čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
HILANDAR TORTA SE PRAVI I KADA NIJE POST Ovako je monasi spremaju vekovima
Čokoladna i preukusna, polizaćete i tanjir.
POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.
MILKA TORTA ZA SVE SVEČANOSTI I DEČIJE ROĐENDANE Vole je svi od 7 do 107 godina
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POSNA SAHER TORTA SAVRŠENO PARIRA ORIGINALU Nećete razliku ni da primetite
Savršena za svetog Nikolu ali i doček Nove godine.
BRZA TORTA SA MALINAMA I BELOM ČOKOLADOM Zbog nje se krši svaka dijeta
Pravi se lako,, a osvaja na prvi zalogaj.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Ista kao ona iz bakine kuhinje, polizaćete i tanjir
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZU KEKS TORTU NIKO NE ODBIJA Gotova za pola sata, a može i dete da je napravi
Jednostavna i neodoljiva, nećete moći da prestanete da jedete.
MANASTIRKA TORTA ZA SVETOG NIKOLU Prepuna oraha i čokolade, ni Reforma joj nije ravna
Gosti će biti oduševljeni, a pravićete i danima kada nije post.
Komentari (0)