POSNA SAHER TORTA SAVRŠENO PARIRA ORIGINALU Nećete razliku ni da primetite

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Savršena za svetog Nikolu ali i doček Nove godine.

saher torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 200 ml soka od sveže ceđene pomorandže 
  • 200 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 200 g smeđeg šećera
  • 3 kašike džema od kajsija
  • 300 g brašna
  • 100 g kakao praha 
  • 1 kesica praška za pecivo

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 50 g margarina
  • 2 kašike ulja

Priprema: 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj činiji pomešajte tečne sastojke i šećer pa umešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Viljuškom dobro sjedinite pa sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite koru oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ostavite da se ohladi pa presecite na pola. Donju koru premažite džemom od kajsija pa preklopite drugom polovinom i premažite džemom odozgo i sa strane. Zatim ostavite par sati u frižideru. Na kraju tortu prelijte čokoladnom glazurom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading