MEDOVIK TORTA UKUSOM OSTAVLJA BEZ DAHA Bogat i sočan fil i nikad kremastija

Ivana Pavlović

08:00

Slatki kutak 0

Savršena za sve svečane prilike i bitne datume.

medovik torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za korice:

  • 3 cela jaja
  • 250 g šećera
  • 180 g margarina
  • 4 pune kašike meda
  • 600 g brašna za mešenje
  • 100 g brašna za razvlačenje kora
  • 1 kašičica sode bikarbone

Za fil:

  • 500 ml kisele pavlake
  • 250 ml pavlake za šlag
  • 170 g šećera u prahu
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom pa zakuvajte 10 minuta na pari. Sa strane otopite margarin i med, pa sjedinite smese. Skinite sa šporeta, pa dodajte sodu bikarbonu i promešajte. Onda dodajte pola brašna i dobro izmešajte. Polako dodajte ostatak brašna, pa mešajte, a potom zamesite testo. Zatim ga stavite u kesu i pustite da se potpuno ohladi. Podelite prohlađeno testo na 8 delova, pa ih razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Pecite kore oko 10 minuta u rerni zagrejanoj n a 180 stepeni, dok ne dobiju braon boju. Za to vreme pripremajte fil. Pavlaku umutite sa šećerom i ekstraktom vanile, pa dodajte kiselu pavlaku i stavite da se prohladi. Filujte kora-fil, pa tako dok ne utrošite sav materijal. Pospite izmrvljenim okrajcima od kora pa ostavite tortu preko noći u frižideru.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading