Torta Šeherezada pravi se od turskog keksa, pudinga i šlaga, a rezultat je izuzetno kremasta i ukusna poslastica koja se topi u ustima. Idealan recept za sve prilike, od porodičnih okupljanja do iznenadnih gostiju.
Napomena: Turski keks se kupuje na pijaci, a ako ne možete da ga nađete, koristite pti ber.
Šeherezada torta koja se ne peče
Sastojci:
600 g turskog keksa
400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
400 ml kisele vode
200 g prah šećera
250 g margarina
1 l mleka
3 kese pudinga od vanile
8 kašika kristal šećera
Priprema:
Skuvati puding u mleku sa kristal šećerom. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući. Penasto umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom u kompaktnu smesu. Šlag umutiti sa kiselom vodom. Ređati red keksa, fil od pudinga, sloj šlaga, opet red keksa, fil od pudinga, šlag i tako dok sve ne utrošite. Završite šlagom i celu tortu premažite. Stavite u frižider da se stegne i da keks omekša.
Komentari (0)