NAJBOLJI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Toliko su sočne i mekane kao duša
Američke palačinke su postale popularnije od onih klasičnih, a mi imamo recept za najvazdušastije
Sastojci
2 jajeta
2 1/2 čaše mekog brašna
2 čaše mleka
2 kašike šećera
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
2 kašike ulja
prstohvat soli
Priprema
Umutiti jaja mikserom. Dodati šećer i vanilin šećer i nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati mleko, ulje, so, prašak za pecivo i umutiti mikserom da se svi sastojci sjednine. Na kraju postepeno dodavati brašno uz neprestano mućenje.
U zagrejan i podmazan tiganj peći palačinke na srednjoj temperaturi. Prečnik palačinke ne treba da prelazi 10 cm. Kada se na površini palačinke pojave mehurići, tada je vreme da se palačinka okrene na drugu stranu. Palačinke su izuzetno mekane, ukusne i vazdušaste. Američke palačinke se služe sa bobičastim voćem i prelivom od javorovog sirupa ili meda. Možete ih služiti i sa prelivom od čokolade, sa džemom, sladoledom, šlagom itd.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)