NAJBOLJI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Toliko su sočne i mekane kao duša
Američke palačinke su postale popularnije od onih klasičnih, a mi imamo recept za najvazdušastije
Sastojci
2 jajeta
2 1/2 čaše mekog brašna
2 čaše mleka
2 kašike šećera
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
2 kašike ulja
prstohvat soli
Priprema
Umutiti jaja mikserom. Dodati šećer i vanilin šećer i nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati mleko, ulje, so, prašak za pecivo i umutiti mikserom da se svi sastojci sjednine. Na kraju postepeno dodavati brašno uz neprestano mućenje.
U zagrejan i podmazan tiganj peći palačinke na srednjoj temperaturi. Prečnik palačinke ne treba da prelazi 10 cm. Kada se na površini palačinke pojave mehurići, tada je vreme da se palačinka okrene na drugu stranu. Palačinke su izuzetno mekane, ukusne i vazdušaste. Američke palačinke se služe sa bobičastim voćem i prelivom od javorovog sirupa ili meda. Možete ih služiti i sa prelivom od čokolade, sa džemom, sladoledom, šlagom itd.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)