KEC IZ RUKAVA ZA SVAKU PRILIKU Kolač sa dva fila i kikirikijem, gotov za 17 minuta
Slatko je uvek dobra ideja, naročito ako se lako pravi. Kada ne znate koju tortu da pravite za rođendan ili vam se samo jede nešto slatko, a da nije kupovno, mi vam onda predlažemo da napravite kolač koji se ne peče
Sve što treba da uradite jeste da poređate sastojke u kalup i ohladite u frižideru. Ovaj kolač svima uspeva, a o ukusu će se pričati danima. Takođe, odlično je rešenje ako tek počinjete da pravite poslastice jer ne morate da pravite patišpanj, piše stvarukusa.rs.
Sastojci
- 300 g piškota
- 100 ml mleka (za umakanje piškota)
- 600 ml slatke pavlake
- 400 g maskarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 200 g kuvanog kondezovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g čokolade
- 150 ml mleka
- 50 g slanog kikirikija
Priprema
1. Piškote umočite u mleko i ređajte u pleh.
2. Umutite maskarpone sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. Slatku pavlaku zasebno umutite, pa sjedinite obe smese. Podelite na dva jednaka dela, pa u jedan dodajte kuvano kondezovano mleko.
3. Preko piškota sipajte prvo beli fil (bez kondezovanog mleka), a zatim i krem fil. Stavite u frižider na sat vremena, pa prelijte čokoladnom glazurom od mleka i čokolade.
4. Stavite u frižider na još pola sata i pospite seckanim kikirikijem.
Možda vas zanima:
STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite
KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
KOLAČ SA PIŠKOTAMA, MALINAMA I ČIZKEJK FILOM Lagana i osvežavajuća poslastica vraća osmeh
Spoj piškota, voćnog i belog fila čini ovaj kolač idealnim kada želite da se zasladite, a treba vam jednostavan recept
STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA Papazjanija, fantastično ukusna, zagrejaće vam stomak i dušu
Svaka domaćica koja je nekad htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)