KEC IZ RUKAVA ZA SVAKU PRILIKU Kolač sa dva fila i kikirikijem, gotov za 17 minuta
Slatko je uvek dobra ideja, naročito ako se lako pravi. Kada ne znate koju tortu da pravite za rođendan ili vam se samo jede nešto slatko, a da nije kupovno, mi vam onda predlažemo da napravite kolač koji se ne peče
Sve što treba da uradite jeste da poređate sastojke u kalup i ohladite u frižideru. Ovaj kolač svima uspeva, a o ukusu će se pričati danima. Takođe, odlično je rešenje ako tek počinjete da pravite poslastice jer ne morate da pravite patišpanj, piše stvarukusa.rs.
Sastojci
- 300 g piškota
- 100 ml mleka (za umakanje piškota)
- 600 ml slatke pavlake
- 400 g maskarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 200 g kuvanog kondezovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g čokolade
- 150 ml mleka
- 50 g slanog kikirikija
Priprema
1. Piškote umočite u mleko i ređajte u pleh.
2. Umutite maskarpone sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. Slatku pavlaku zasebno umutite, pa sjedinite obe smese. Podelite na dva jednaka dela, pa u jedan dodajte kuvano kondezovano mleko.
3. Preko piškota sipajte prvo beli fil (bez kondezovanog mleka), a zatim i krem fil. Stavite u frižider na sat vremena, pa prelijte čokoladnom glazurom od mleka i čokolade.
4. Stavite u frižider na još pola sata i pospite seckanim kikirikijem.
Možda vas zanima:
STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite
KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
KOLAČ SA PIŠKOTAMA, MALINAMA I ČIZKEJK FILOM Lagana i osvežavajuća poslastica vraća osmeh
Spoj piškota, voćnog i belog fila čini ovaj kolač idealnim kada želite da se zasladite, a treba vam jednostavan recept
STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA Papazjanija, fantastično ukusna, zagrejaće vam stomak i dušu
Svaka domaćica koja je nekad htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)