EMBARGO KOLAČ Neverovatno jeftin, ne idu ni jaja, ni mleko, a mekan i preukusan!
Embargo kolač je biskvit koji može biti odlična užina za decu uz šolju čaja ili mleka.
Sastojci:
2 čaše (od 2 dl) brašna
2 čaše šećera
2 čaše vode
1/2 čaše ulja
3 kašike džema od kajsije (ili po želji)
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice kakaoa
Priprema:
U činiju staviti brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao i kašikom izmešati. Zatim dodati vodu, ulje, sjeiniti, pa umešati džem. Sipati u pleh obložen pek papirom i peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Savet
Kolač možete posuti prah šećerom ili preliti glazurom od čokolade.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)