PROSTO KAO BELA TORTA Gotova za ne više od 15 minuta, spremite i zasladite se
Uživajte u bogatstvu ukusa...
Nekada su torte mogle da pripremaju samo iskusne domaćice, a danas postoji toliko jednostavnih recepata, da one uspevaju svima. Mi predlažemo da isprobate nevarovatno ukusnu belu tortu koja se pravi od 3 vrste brašna, a fil je od slatke pavlake i zaslađivača. Dobra stvar kod ove torte je to što vam za prirpemu treba samo 10-15 minuta, a svima će se svideti.
Ako ste ljubitelj poslastica koje se ne peku, onda predlažemo da probate i voćnu tortu sa keksom.
Sastojci:
50 g kokosovog brašna
50 g mlevenog susama
50 g bademovog brašna
40-50 g kokosovog ulja (može i istopljeni puter)
500 g slatke pavlake
zaslađivač po ukusu
Recept za jednostavnu belu tortu:
U posudi pomešajte kokosovo brašno, mleveni susam i bademovo brašno, pa dodajte kokosovo ulje ili istopljeni puter. Sjedinite smesu za koru torte tako da dobijete mrvice, pa ih propržite u tiganju. Kada dobiju zlatnu boju, vratite u posudu. Slatku pavlaku umutite sa zaslađivačem. Na tacnu stavite obruč za tortu, pa sipajte prvo mrvice od brašna, a onda malo fila i tako ređajte dok ne utoršite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude fil za belutortu. Možete odmah da je jedete, a možete da je i čuvate u frižideru.
Bonus video:
Možda vas zanima:
JESENJA TORTA SA KRUŠKAMA Poslastica koja ima ukus i miriše na jesen
Za ovu toru nije potrebno da se kruške posebno pripremaju, čak ćete i ako ostavite peteljke postići odličan efekat i dekoraciju.
ČEMBERLEN TORTA Starinska poslastica bogatog ukusa idealna za proslave i porodična okupljanja
Čemberlen torta je prava starinska torta i sa njom nikada nećete pogrešiti. Kombinacija mekih kora s orasima, dva fila koja se spajaju u jedan i grilijaša, daju ju božanstven ukus.
KRALJEVSKA TORTA KAO IZ POSLASTIČARNICE Potrebna su samo 2 sastojka za ovu fantaziju, nema joj ravne!
Prosto se topi u ustima...
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
Komentari (0)