POSNA REFORMA TORTA Uživaćete isto jer u ukusu nema razlike
Ako želite da napravite posnu tortu , naš predlog je da to bude reforma. Poznata poslastica je idealna za slavsku trpezu .

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA REFORMA TORTA Raskošna poslastica sa orasima koja nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena za sve svečane prilike.

REFORMA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa orasima, za sve svečanosti
Neodoljiva poslastica sa orasima ukrasiće svaku svečanu trpezu.

REFORMA TORTA Poslastica dostojna kraljevske trpeze, u savršenom spoju sa orasima
Fenomanalna poslastica u očaravajućem spoju ukusa.

POSNA REFORMA Čokoladna rapsodija sa orasima dostojna kraljevske trpeze
Poslastica za sva vremena i prilike.
Za kore
250 g oraha
250 g šećera
150 ml kisele vode
100 g čokolade za kuvanje
150 g meda
17,5 kašika brašna
3 vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo
150 ml ulja
Za fil
350 g mlevenih oraha
350 g šećera
150 g posnog margarina
100 g čokolade za kuvanje
2 kesice vanilin šećera
2 kesice pudinga od čokolade (bez kuvanja)
400 ml sojinog ili bademovog mleka
Za dekoraciju
100 g oraha
čokolada za kuvanje
Priprema
Za koru pomešajte 250 g oraha, med, 250 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari, 3 vanilin šećera, ulje, brašno i kašičicu praška za pecivo. Dobro sjedinite sastojke i sipajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.Za fil pomešajte 350 g šećera s vodom, pa kratko kuvajte. Dodajte 350 g mlevenih oraha i tri štangle čokolade koju ste prethodno otopili na pari. Kada se skuva, sklonite sa šporeta, pa kada se ohladi, dodajte mu umućeni margarin i sve dobro sjedinite mikserom.
Puding umutite sa hladnim sojinim mlekom i vanilin šećerom (2 kesice) i dodajte u fil, pa sjedinite mikserom.Ređajte tortu na sledeći način: koru isecite na tri dela - horizontalnoi ili vertikalno, pa svaki bogato nafilujte, prekrijte drugom korom, pa filom i trećom korom, a onda premažite celu tortu. Ukrasite mlevenim orasima ili rendanom čokoladom - po želji.
Ostavite da odstoji 48 sati pre služenja. Prijatno!

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)