KOKOS TORTA KOJA SE NE PEČE Probajte ovu poslasticu koja se topi u ustima

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Ako volite kokos i jede vam se slatko, imamo ideju za vas. Ova torta privukla je pažnju miliona domaćica.Vaše je samo da pripremite, isečete i uživate.

kokos torta
Shutterstock

Potrebno je za tortu

Za koricu
250g mlevenog keksa
50g mlevenog pečenog badema
100g krema od kokosa, belog krema ili mog lešnik krema (pogledaj u opisu profila)
50g istopljenog putera
160ml mleka

Za fil

600ml mleka
150g sećera
2 vanilin šećera
5 kašika griza
100g kokosa
150g putera
80g mlevenog keksa

Za drugi fil


100g bele čokolade
50ml slatke pavlake

 

 

@slatkadomacica Mnogo dobra torta. Recept je u nastavku: Korica: - 250g mlevenog keksa - 50g mlevenog pečenog badema - 100g krema od kokosa, belog krema ili mog lešnik krema (pogledaj u opisu profila) - 50g istopljenog putera - 160ml mleka Fil: - 600ml mleka - 150g sećera - 2 vanilin šećera - 5 kašika griza - 100g kokosa - 150g putera - 80g mlevenog keksa Ganas: - 100g bele čokolade - 50ml slatke pavlake Priprema: 1. Za koricu pomešati mleveni keks, bademe i puter. Dodati zatim krem i na kraju mleko. Dobijenu smesu utisnuti u kalup prečnika 22cm. 2. Za fil u šerpu staviti mleko, šećer, vanilin šećer i griz. Kuvati na srednjoj temperaturi uz mešanje dok ne provri i dok se ne zgusne. U smesu zatim umešati kokos i puter. Skloniti sa ringle i na kraju umešati i mleveni keks. 3. Vruć fil rasporediti preko korice i ostaviti 15ak minuta da se ohladi na sobnoj temperaturi. 4. Zatim pripremiti ganaš, za njega pomešati slatku pavlaku i prethodno usitnjenu čokoladu. Kuvati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini, zatim preliti preko fila, ukrasiti po želji i odložiti tortu u frižider na hlađenje najmanje 3h. #slatkadomacica #raffaello #raffaellocake #nobake #torta #tortabezpecenja #recept #kokos #belacokolada #fyp ♬ Aesthetic - Tollan Kim

 

 

Priprema

Za koricu promešajte mleveni keks, bademe i puter. Dodajte potom krem pa  mleko. Smesu utisnite u kalup. Stavite u šerpu mleko, šećer, vanilin šećer i griz, da biste napravili fil. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz mešanje dok ne provri i dok se ne zgusne. U  tu smesu potom umešajte kokos i puter. Sklonitie sa ringle i na kraju umešajte  i mleveni keks. Rasporedite vruć fil preko korice i ostavite 15 minuta da se ohladi na sobnoj temperaturi. Za pripremu sledećeg fila , pomešajte slatku pavlaku  i prethodno usitnjenu čokoladu. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini pa zatim prelijte preko fila. Ukrasite po želji. Na kraju, odložite tortu u frižider.Ostavite u frižideru bar 3 sata da se ohladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading