KOKOS TORTA KOJA SE NE PEČE Probajte ovu poslasticu koja se topi u ustima
Ako volite kokos i jede vam se slatko, imamo ideju za vas. Ova torta privukla je pažnju miliona domaćica.Vaše je samo da pripremite, isečete i uživate.
Potrebno je za tortu
Za koricu
250g mlevenog keksa
50g mlevenog pečenog badema
100g krema od kokosa, belog krema ili mog lešnik krema (pogledaj u opisu profila)
50g istopljenog putera
160ml mleka
Za fil
600ml mleka
150g sećera
2 vanilin šećera
5 kašika griza
100g kokosa
150g putera
80g mlevenog keksa
Za drugi fil
100g bele čokolade
50ml slatke pavlake
Priprema
Za koricu promešajte mleveni keks, bademe i puter. Dodajte potom krem pa mleko. Smesu utisnite u kalup. Stavite u šerpu mleko, šećer, vanilin šećer i griz, da biste napravili fil. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz mešanje dok ne provri i dok se ne zgusne. U tu smesu potom umešajte kokos i puter. Sklonitie sa ringle i na kraju umešajte i mleveni keks. Rasporedite vruć fil preko korice i ostavite 15 minuta da se ohladi na sobnoj temperaturi. Za pripremu sledećeg fila , pomešajte slatku pavlaku i prethodno usitnjenu čokoladu. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini pa zatim prelijte preko fila. Ukrasite po želji. Na kraju, odložite tortu u frižider.Ostavite u frižideru bar 3 sata da se ohladi.
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJA KOKOS TORTA KOJU ĆETE IKAD PROBATI Beli raj na tanjiru
Kremasta i lagana, uzećete i parče više.
POSNA KOKOS TORTA Lagana, kremasta i jednostavna poslastica za koju ne trebate da palite rernu
Kremasta i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
ČOKOLADNA KOKOS TORTA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i slatka, uzećete parče više.
KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875.GODINE Jednostavna, bogata,mekana, puna čokolade i neodoljivog fila
Kremasta i slatka, ukusa koji priča priče.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)