MUS OD ČOKOLADE Pravi se od dva sastojka, a gotov je 15 minuta
Napravite brzo i lako čokoladni mus. Mekan i kremast, topi se u ustima.
Sastojci:
200 grama crne čokolade
400 ml slatke pavlake za šlag
Priprema
Prvo iseckajte čokoladu sitno, pa je otopite na pari sa 100 ml pavlake.
Kada se čokolada potpuno otopi, ostavite da se ohladi oko deset minuta.
Ostatak pavlake za šlag umutite u posebnoj posudi dok ne bude čvrsto.
Potom ohlađenu čokoladu dodajte postepeno, uz neprestano mućenje.
Sve sipajte u činije u kojima ćete servirati mus.
Odložite u frižider na najmanje dva sata.
Ukrasite po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)