ŠTANGLICE DRAŽ IM DAJU ČOKOLADA I SUVO GROŽĐE, a sadrže ovu sezonsku namirnicu
Zasladite se štanglicama od bundeve. Prave se od tri vrste brašna. Svaki zalogaj je sve bolji.
Potrebno je
- 400 g bundeve (što suvlje)
- 500-100 g čokolade
- 50 g suvog grožđa
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna (2 kašike ražanog, 4 kokosovog i 6 kašika pirinčanog)
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema
Umutite belanca sa šećerom. Dodajte žumanca. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom i naimenično sipajte brašno i jogurt u umućena jaja. U to dodajte izrendanu bundevu, suvo grožđe, cimet, vrlo malo karanfilića i đumbira i vanilin šećer. Tepsiju (20x30) premažite uljem ili margarinom, pospite kokosovim brašnom i izručite smesu. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)