ŠTANGLICE DRAŽ IM DAJU ČOKOLADA I SUVO GROŽĐE, a sadrže ovu sezonsku namirnicu

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Zasladite se štanglicama od bundeve. Prave se od tri vrste brašna. Svaki zalogaj je sve bolji.

štanglice
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g bundeve (što suvlje)
  • 500-100 g čokolade
  • 50 g suvog grožđa
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika brašna (2 kašike ražanog, 4 kokosovog i 6 kašika pirinčanog)
  • 2 kesice vanilin šećera

Priprema

Umutite belanca sa šećerom. Dodajte žumanca. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom i naimenično sipajte brašno i jogurt u umućena jaja. U to dodajte izrendanu bundevu, suvo grožđe, cimet, vrlo malo karanfilića i đumbira i vanilin šećer. Tepsiju (20x30) premažite uljem ili margarinom, pospite kokosovim brašnom i izručite smesu. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading