ŠTANGLICE DRAŽ IM DAJU ČOKOLADA I SUVO GROŽĐE, a sadrže ovu sezonsku namirnicu
Zasladite se štanglicama od bundeve. Prave se od tri vrste brašna. Svaki zalogaj je sve bolji.
Potrebno je
- 400 g bundeve (što suvlje)
- 500-100 g čokolade
- 50 g suvog grožđa
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna (2 kašike ražanog, 4 kokosovog i 6 kašika pirinčanog)
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema
Umutite belanca sa šećerom. Dodajte žumanca. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom i naimenično sipajte brašno i jogurt u umućena jaja. U to dodajte izrendanu bundevu, suvo grožđe, cimet, vrlo malo karanfilića i đumbira i vanilin šećer. Tepsiju (20x30) premažite uljem ili margarinom, pospite kokosovim brašnom i izručite smesu. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
TIRAMISU KUGLICE Najlepši sitni kolači sa kafom, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Ako volite tiramisu, ove kuglice ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
Komentari (0)