KOLAČ ZA 15 MINUTA Mekan i kremast, pravi se od ovog voća
Predivno miriše, još je boljeg ukusa a gotov je za čas. Zasladite se ovom voćnom rapsodijom koja je raj za nepca.
Potrebno je
- 300 g mlevenog keksa
- 3 pudinga od vanile
- 9 kašika šećera
- 1 l mleka
- 200 g maslaca
- 4 kašike kisele pavlake
- 4-5 banana
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Umutite puding u malo mleka pa mu dodajte malo šećera. Skuvajte kao što inače kuvate puding. Kad ga sklonite sa vatre dok je još vruć, dodajte mu maslac iseckan na komadiće pa sve dobro promešajte varjačom, da se sve lepo sjedini. Dodajte kiselu pavlaku pa ponovo lepo izmešajte. U to sve umešajte i mleveni keks i opet promešajte sve da se dobro sjedine sastojci. U pleh prethodno premazan maslacem sipajte polovinu smese. Onda isecite bananu na kružiće i poređajte preko fila. Odgore izručite drugu polovinu smese i ostavite da se malo stegne. Ostalo je da ukrasite umućenim šlagom. Neka kolač odstoji u frižideru do služenja.
Možda vas zanima:
BANOFI PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Gotova dok pristavite kafu, a nikad kremastija
Bićete oduševljeni ukusom.
BANOFI PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema paljenja rerne, a po ukusu joj nema ravne
Savršena za sve svečane prilike.
KOLAČ SA BANANAMA NIKAD KREMASTIJI Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KOLAČ SA BANANAMA Osvežavajući desert savršen za vrele letnje dane
Kremast i lagan, i dupla mera će biti malo.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)