NEODOLJIVI KRAMBL SA JABUKAMA Po originalnom engleskom receptu
Jedna od najpoznatijih engleskih poslastica, krambl sa jabukama. Pravite ga od brašna, šećera, putera. Toliko je dobar, da odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 115 g putera
- 115 g šećera (može i smeđi šećer)
- 175 g pšeničnog brašna
- 3 jabuke, oljuštene i iseckane na kockice
- 1/2 kašičice cimeta
- malo vode
Priprema
U šerpu stavite jabuke, cimet i vodu i kuvajte na srednjoj vatri oko 7 minuta. U činiji pomešajte buter, brašno i šećer i mešajte prstima dok ne dobijete strukturu peska. U redu je ako ostanu sitne gromuljice. U vatrostalnu posudu ili pekač sipajte skuvane jabuke i malo tečnosti u kojoj su se kuvale, a preko pospite krambl (smesu od brašna, šećera i putera). Pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok vrh kolača ne postane zlatnobraon.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)