NEODOLJIVI KRAMBL SA JABUKAMA Po originalnom engleskom receptu
Jedna od najpoznatijih engleskih poslastica, krambl sa jabukama. Pravite ga od brašna, šećera, putera. Toliko je dobar, da odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 115 g putera
- 115 g šećera (može i smeđi šećer)
- 175 g pšeničnog brašna
- 3 jabuke, oljuštene i iseckane na kockice
- 1/2 kašičice cimeta
- malo vode
Priprema
U šerpu stavite jabuke, cimet i vodu i kuvajte na srednjoj vatri oko 7 minuta. U činiji pomešajte buter, brašno i šećer i mešajte prstima dok ne dobijete strukturu peska. U redu je ako ostanu sitne gromuljice. U vatrostalnu posudu ili pekač sipajte skuvane jabuke i malo tečnosti u kojoj su se kuvale, a preko pospite krambl (smesu od brašna, šećera i putera). Pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok vrh kolača ne postane zlatnobraon.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)