NEODOLJIVI KRAMBL SA JABUKAMA Po originalnom engleskom receptu

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Jedna od najpoznatijih engleskih poslastica, krambl sa jabukama. Pravite ga od brašna, šećera, putera. Toliko je dobar, da odmah stavite duplu meru.

krambl sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 115 g putera
  • 115 g šećera (može i smeđi šećer)
  • 175 g pšeničnog brašna
  • 3 jabuke, oljuštene i iseckane na kockice
  • 1/2 kašičice cimeta
  • malo vode

Priprema

U šerpu stavite jabuke, cimet i vodu i kuvajte na srednjoj vatri oko 7 minuta. U činiji pomešajte buter, brašno i šećer i mešajte prstima dok ne dobijete strukturu peska. U redu je ako ostanu sitne gromuljice. U vatrostalnu posudu ili pekač sipajte skuvane jabuke i malo tečnosti u kojoj su se kuvale, a preko pospite krambl (smesu od brašna, šećera i putera). Pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok vrh kolača ne postane zlatnobraon.

Komentari (0)

Loading