FENOMENALNA SLADOLED TORTA Od samo 3 sastojka, napolitanke joj daju dodatnu draž
Torta neodoljivog, kremastog ukusa. Potrebne su vam samo 3 namirnice.
Potrebno je
- 250 g zaslađene slatke pavlake
- 2 kašike krema od lešnika
- 300 g napolitanki
Priprema
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte dve kašike krema. Dobro izmiksajte i smesu podelite na četiri jednaka dela. Sa strane pripremite dublji, pravougaoni kalup (otprilike mera 21x11), premažite ga uljem i obložite providnom, kuhinjskom folijom. Četvrtinu smese rasporedite ravnomerno po kalupu, pa po tome poređajte napolitanke. Zatim nastavite tako dok ne potrošite sve sastojke, a imajte na umu da poslednji sloj treba da bude fil od krema i slatke pavlake. Kad završite ređanje, poravnajte poslednji sloj, prekrijte ga providnom folijom i odložite u zamrzivač na dva sata.
Možda vas zanima:
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA U isto vreme i ledi i sladi, a nema paljenja rerne
Brza i preukusna, nema ko će joj odoleti.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
STARINSKA SLADOLED TORTA Postoje dve ključne razlike u pripremi u odnosu na današnje domaćice, a evo koje su
Bake nisu kuvale fil i tortu su na kraju premazivale filom od žumanaca, dok današnje domaćice ipak kuvaju fil i premazuju šlagom.
BRZA SLADOLED TORTA Nema paljenja šporeta ni kuvanja fila, može i dete da je napravi
Slatka i savršena, uzećete parče više.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)