POSNA TORTA BELI ANĐEO Sa rozen korama, harmonija slatkih ukusa
Još bolja od njene msne verzije, torta Beli Anđeo će vas oduševiti. Idealna za sv. Nikolu ili svečane događaje. Dekorativno prelepa, a ukusom osvaja.
Potrebno je
- 1 pakovanje rozen kora
- 1 l sojinog mleka sa ukusom vanile
- 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 200 g bele posne cokolade
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 200 g pečenog mlevenog lešnika
- 1 l biljne posne slatke pavlake
Priprema
Prvo razmutite puding u malo hladnog sojinog mleka. Preostalo mleko stavite da provri pa zakuvajte puding. Onda skinite sa šporeta i pudingu dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dobro dok se ne otopi, pa pustite da se ohladi. Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Onda sjedinite prohlađen puding sa šećerom u prahu, dok ne dobijete penastu masu. Dodajte masi lešnike pa zajedno mutite. Zasebno umutite posnu slatku pavlaku. Na kraju, filujte sledećim redosledom: kora-fil-slatka pavlaka. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal, s tim da poslednje filujete sa slatkom pavlakom.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)