FENOMENALNA KINDER TORTA Osvaja na prvi zalogaj, ulepšaće prazničnu trpezu
Ova neodoljiva poslastica spada u one od kojih ćete uzeti parče više. Slatka i kremasta, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je za koru:
8 belanaca
8 kašika šećera
1 kašika prezli
2 kašike brašna
100 g mlevenih oraha
1 kašika ulja
200 g lešnik krema
Fil:
8 žumanaca
200 g šećera
2 pudinga od vanile
5 kašika gustina
1 l mleka
1 margarin
100 g čokolade
3 vanilina šećera
200 g piškota
Priprema
Za kore u posudu stavite belanca pa ih penasto umutite uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte prezle, brašno i mlevene orahe i ulje. Staviti smesu u pleh obložen pek-papirom. Pecite dok ne dobije boju. Zatim je premažite sa 200 g krema.
Za fil penasto umutite žumanaca sa šećerom, dodajte dva pudinga od vanile i gustin. Skuvajte sve to u litri mleka. Prohlađenoj smesi dodajte margarin i sve penasto sjedinite mikserom. Zatim fil podelite na dva dela. Prvom dodajte rastopljenu čokoladu, a drugom 3 kesice vanilinog šećera. Premažite na koru žuti fil, preko fila piškote umočene u mleko, pa preko toga braon fil. Dekorišite tortu po želji.
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)