FENOMENALNA KINDER TORTA Osvaja na prvi zalogaj, ulepšaće prazničnu trpezu
Ova neodoljiva poslastica spada u one od kojih ćete uzeti parče više. Slatka i kremasta, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je za koru:
8 belanaca
8 kašika šećera
1 kašika prezli
2 kašike brašna
100 g mlevenih oraha
1 kašika ulja
200 g lešnik krema
Fil:
8 žumanaca
200 g šećera
2 pudinga od vanile
5 kašika gustina
1 l mleka
1 margarin
100 g čokolade
3 vanilina šećera
200 g piškota
Priprema
Za kore u posudu stavite belanca pa ih penasto umutite uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte prezle, brašno i mlevene orahe i ulje. Staviti smesu u pleh obložen pek-papirom. Pecite dok ne dobije boju. Zatim je premažite sa 200 g krema.
Za fil penasto umutite žumanaca sa šećerom, dodajte dva pudinga od vanile i gustin. Skuvajte sve to u litri mleka. Prohlađenoj smesi dodajte margarin i sve penasto sjedinite mikserom. Zatim fil podelite na dva dela. Prvom dodajte rastopljenu čokoladu, a drugom 3 kesice vanilinog šećera. Premažite na koru žuti fil, preko fila piškote umočene u mleko, pa preko toga braon fil. Dekorišite tortu po želji.
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
Komentari (0)