POTKOVICE Starinski kolači sa orasima, iz kuhinje naših baka
Donosimo vam tradicionalni recept za preukusne potkovice.
Potrebno je
- 550 g brašna
- 400 g masti
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 limuna
Za posipanje:
- 100 g prah-šećera
Priprema:
Mast penasto umutite, dodajte šećer i sjedinite mućenjem. Dodajte jaja, so, rendanu koru limuna, orahe i brašno. Umesite glatko testo. Odvajajte po lopticu testa i oblikujte potkovice. Slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12 minuta. Kada se prohlade, uvaljajte ih u prah-šećer.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)